Oppstartssamtale

Nå er vi igang. I dag har vi hatt oppstartsamtale på Riksen. Huet er fullt, tanken er tom.

En hyggelig lege forklarte oss at vår situasjon passer best til ICSI-forsøk. Etter all informasjonen kan jeg egentlig bare kalle det “matchmaking”*

Dette har jeg lært i dag:

Assistert befruktning går egentlig ut på dette: Kvinnen må utsettes for ukesvis med selvpåført tortur i form av nesespray og sprøyter som skal tukle med hormonene. På den måten kroppen skal fornekte sin naturlige syklus og justere seg til legens bestemmelser. I tillegg skal det modnes flere egg (ikke bare ett, som det gjør på naturlig vis). Deretter skal legen hente ut disse eggene (med NÅL gjennom livmoren inn i eggestokken!!!) og putte dem på glass, der de forenes med sædcellene. De/-n som vinner og i tillegg ser best ut blir satt inn igjen i livmoren for å bli barn.

Den mest kjente og brukte AB-metoden er IVF (aka “maraton” eller “naturlig befruktning på glass”), som betyr at man putter eggene i hvert sitt glass, heller på noen hundre sædceller og lar det stå til.

ICSI brukes når mange av sædcellene er skadde og/eller ikke er flinke til å svømme og derfor trenger hjelp til å komme inn i egget (som hos oss). Da får legene lov til å velge de sterkeste og raskeste, og putte en celle inn i hvert egg (her kommer denne nålen inn i bildet igjen, men den skal ihvertfall ikke i meg!). *Derav “matchmaking”

Da vi gikk slo det meg at en av de mange bisarre elementene i denne prosessen er at jeg nå har meldeplikt på mensen. Neste steg er å ringe til klinikken når jeg får mensen. Da får jeg en bråte med resepter, på sprøyter og sprayer, som jeg skal administrere selv! (kan jeg få en ANGREpille?)

La hormonene rase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *